Welke sokken dragen om stinkende voeten te voorkomen?

Heb je last van stinkende voeten en zweten jouw stappers overmatig veel? Dan kan dit te maken hebben met de sokken die je draagt. Als je van graag verlost wil worden van zweetvoeten, dan zijn je sokken écht iets om over na te denken. Hoewel het de onderliggende oorzaak van zweetvoeten niet bestrijdt, kan het je voeten wel droger houden. En in het geval van vieze geurtjes, zijn alle adviezen natuurlijk welkom.

De beste sokken om te dragen als je last hebt van zweetvoeten

Als je vaak last hebt van natte voeten door zweet, dan is de kans groot dat jouw voeten ook stinken. In je schoen vormt zich namelijk een prima omgeving voor de groei van bacteriën. Juist deze veroorzaken de vieze geurtjes. Door het dragen van de juiste sokken én het gebruik van Pedifris, kun je stinkvoeten voorkomen. We hebben de meest geschikte sokken voor je op een rij gezet:

● Katoen: katoen is een natuurproduct en beschikt over goede vochtabsorberende eigenschappen. Zodra je voeten warm worden, zorgt het katoen ervoor dat het zweet wordt opgenomen. Je voeten blijven niet alleen een stuk koeler, maar ook droger.

● Bamboe: ook bamboe sokken zijn en prima keuze als je last hebt van overmatige transpiratie via je voeten. Net zoals katoen zorgt ook bamboe voor een opname van overtollig vocht. Daarnaast voelen bamboevezels zacht aan op je huid.

● Merino: hoewel merinowol je misschien vooral aan warmte doet denken, hebben deze sokken een prima vochtabsorptie. Omdat ze ook zorgen voor een goede ventilatie en afvoer, blijven je voeten perfect droog en krijgen micro-organismen geen kans.

Is het dragen van de juiste sokken tegen zweetvoeten wel genoeg?

Het antwoord daarop is nee. Als je stinkvoeten op een effectieve manier wilt bestrijden, dan moet je ook je schoenen en je voeten van de juiste behandeling voorzien. Pedifris Classic is een spray die de schadelijke micro-organismen in je schoen bestrijdt. Zou je wel de juiste sokken dragen maar toch weer in dezelfde schoenen stappen? Dan kun je er vanuit gaan dat jouw voeten blijven stinken.

Met Pedifris Classic voorkom je dat. Om je voeten te beschermen tegen overmatige transpiratie, behandel je ze met Pedispray. Je voeten blijven dan niet alleen 5 dagen droog, maar ook nog eens geurloos en fris. In combinatie met de juiste sokken én een goede hygiëne, ben je binnen een korte tijd van zwetende en stinkende voeten af.