Waarom blijft de goudprijs stijgen?

De laatste tijd zien we dat de goudprijs weer flink in opkomst is. Al jaren lang is de goudprijs aan het stijgen, de laatste tijd gaat dit in een rap tempo. Dit heeft met verschillende factoren te maken. Waar de precieze stijging vandaan komt, dit is niet in een paar zinnen uit te leggen.

Feit is dat de goudprijs maar blijft stijgen, de goudprijs staat hoger als ooit voorheen! Wie zijn goud nu wilt verkopen, krijgt een zeer hoge prijs van het oude goud. Wie het geld nu goed kan gebruiken, doet verstandig aan verkopen.

In gold we trust!

Al duizenden jaren is goud een belangrijk ruilmiddel. Eeuwen geleden zijn we begonnen met het maken van gouden munten en goudbaren voor betalen. Het briefgeld zoals we dat nu kennen, dit bestaat nog niet zo lang. Vroeger werden deze geldbiljetten gedekt door echt goud. De bank had voor het contant geld altijd goud achter de hand. Tegenwoordig hebben overheden en banken nog wel goud, maar dit staat niet verhouding tot het contante geld dat in omloop is.

Vroeger hadden overheden en banken goud apart staan. Dit goud werd gebruikt om de waarde van geld als ware te dekken. Veel overheden en banken zijn de laatste jaren onder grote druk komen te staan. Denk bijvoorbeeld aan Amerika, de schuld van dit land is gigantisch en nooit meer terug te betalen. Overheden hebben de laatste jaren veel van dit goud als dekmantel verkocht.

Steeds meer mensen investeren in goud

Al jaren lang adviseren experts om te investeren in goud. Het is algemeen bekend dat de goudprijs ging stijgen, dit is logisch te verklaren. Banken willen niks liever als het contante geld uit omloop halen, ze willen alles digitaal maken. Dit heeft misschien voordeel voor de consument, de grote winnaar is de bank. De bank zou voor al het bezit dat mensen er hebben gestald waarde moeten vertegenwoordigen.

Zoals iedereen weet, zelfs de grootste banken ter wereld zijn fout bezig. Door het toedoen van geldbeluste bankiers is de economie al bijna eens verloren gegaan. Denk bijvoorbeeld aan het schandaal met Goldman Sachs, dit is slechts het topje van de ijsberg.

Investeren in goud biedt zekerheid

De grootste banken ter wereld blijven maar geld bijdrukken. Vroeger stond dit geld in verhouding met een hoeveelheid gedekt goud. Tegenwoordig heeft de bank wereldwijd vrij spel en hoeft niet meer aan deze verplichting te voldoen. Banken blijven het geld maar bijdrukken, het is haast Monopoly geld geworden.

Steeds meer mensen maken zich zorgen over de waarde van het geld. Doordat banken maar geld blijven bijdrukken, de waarde staat zwaar onder druk. Veel mensen geloven dat het huidige financiële en bancaire systeem zijn beste tijd heeft gehad. Net zoals bij de oude Romeinen kan deze hebzucht tot de ondergang leiden.

Goudprijs bij de handelaar

Gelukkig is dit nu nog niet aan de orde, het geld dat je krijgt voor oud goud, dit kun je nu nog uitgeven zoals je wilt! De verwachting is echter dat de inflatie hard gaat toenemen, ook in Nederland. Wil je echt een goede prijs voor jouw goud? Ga dan naar een erkend handelaar, bijvoorbeeld GoudInkoopUtrecht.nl.